no spark

  1. A

    Replaced every electrical component, still no spark

    I have replaced every electrical component on my 66cc 2 stroke and still VERY weak/no spark. New coil, 2 new CDI, new magnet, new spark, everything. Any pro tips are appreciated.
  2. R

    No spark no start

    Hey there. I have an 80/66 cc 2 stroke engine with a no spark problem. I have replaced my magneto and spark plug and even got an hd lightning cdi. Still no spark. Gap is at .025 on spark plug. Readings on ohm meter are consistent with a good ignition system. Im stumped and a little outside help...
  3. T

    On and off zoom

    Having an intermittent problem that is now beyond my troubleshooting, please jump in. 3 y/o motor (Grubee 5), 3,000 miles. Strong performance. Two weeks past I changed out the gas tank for a 2.5L. This week I had several seconds of no power (no bang). I double checked the gas shut offs (one...
  4. O

    Hello from midAmerica

    I am on my first build (66cc) in Huffy crusier and have done just about everything to get this thing to fire up but not getting any spark. The mag test good to the ohms that I have read here in the forum. But my coils (4) of them all new test from 6.1 to 7.0 on the 20 oms scale which is a lot...
  5. C

    Brand New Chinese 66cc kit won't start. No spark(?)

    i bought a brand new generic Chinese motorized bike kit off eBay the other day. It's a 66(80cc) kit with a slant head. After installing it I couldn't get it to start. I'm sure it's getting fuel because the plug is wet when I pull it out. I've checked for spark multiple times and I only SOMETIMES...
  6. G

    No spark

    I still can't get a spark after replacing the spark plug. These are the readings I get with the multi-tester: at 200k Mag test - Black to White =.3 Blue to white = 0 Blue+ to Black- =.3 Black+ to Blue- =.3 CDI test- Spark plug+ to Blue-...
  7. L

    New and no spark.

    Chinese 2 stroke no spark. I'm new to this and need troubleshooting help big time. My engine is new as well but I've never gotten it to start. I get no spark from the plug and it seems no gas is getting to it but I can't be sure. It's wired correctly kill switch is not connected...I opened the...
  8. J

    Bike won't start no spark

    Norm, I was wondering if you or anyone else could help me out. I have a 80cc Flying Horse engine with a performance carburetor. I got the kit from Bikeberry.com. I am having trouble getting it to start. The bike worked for two days and now it wont start. On the second day the engine died on me...
  9. Teratoma

    Fried my magneto coil...

    Hi everyone. I built my first gas bike and joined the site about 3 months ago - minimal problems so far, and people here have been very helpful. Not really looking for help this time since I solved the problem myself and was able to cannibalize a working coil off one of my roommate's spare...
  10. J

    No spark, need help

    I am in the process of transferring my motor from one bike to another. I got everything set up, but i had no spark. I used a multimeter to test the ohms for the cdi and the magneto. The magneto was perfect, but the cdi was giving an infinite reading on all of the wires. So I ordered a new...
  11. A

    2008 Ambassador With No Spark

    I bought a new partially assembled Whizzer Ambassador in 2008 from Lizak Industries in Palmer, Massachusetts, and was never able to start it upon full assembly. The Lizak people were unwilling to help, and then Whizzer went under. A local shop tried everything they could, and found they couldn't...
  12. D

    BAD CDI?? Help please<<==

    I have an 80cc 2-stroke beach cruiser. So I checked my CDI with a Voltmeter and im getting a reading of 7.7 at 20k ohms.. I read that it should be at 2.3 new. does this mean my cdi ignition is bad?... I was riding it up a slight hill at full speed, and when i slowed down and pulled in the...
  13. M

    Issues that only a pro can help me with, spark issues help!

    Hello guys, i am fairly new to posting on this forum, i just bought a new kit from *that's right you guessed when you saw the title...* BoyGoFast on ebay, it got to my door in 6 days, i also ordered there occ chopper mount and welded it to my schwinn occ rather than u-clamping it..., mounted the...
  14. O

    Bike wont start, help?

    Hey so i'm new to the site. I read a few other threads with similar problems but a lot of the lingo I don't understand. So heres the problem: I rode it (80cc kit) home last night, no problems. Left it in the garage over night and now today, it wont start. I was thinking that that black wire from...
  15. S

    Help interpreting test results? Bad mag AND CDI?

    Hi, all. I am so glad I found this forum. Spent about five hours reading here last night after completing my build and making myself look like a fool in front of the neighbors when it wouldn't start. It's a 2 cycle Chinese kit from bikemotorkits.com. The sticker on the magneto cover...
  16. PatTheThird

    No Spark!

    zptLadies and gentlemen, I have a Grubee gt5 SkyHawk 66CC kit. Engine runs good and starts immediately when it starts at all. After a particularly windy rain storm my bike wouldnt start no matter what. I replaced the plug and cap since they were included in the kit. When that didnt work i...