starting problems plz help

Discussion in 'Motorized Bicycle General Discussion' started by kutsuda, Mar 26, 2010.

  1. kutsuda

    kutsuda New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    hi guys my bike build is finally done bike runs great but when i stop the engine still wants to pull a bit and when i pull in clutch the engine stops when i stop as long as i go a few mph the bike runs fine until i make a complete stop it wont idle and vibrates a little while wanting to go foward does anyone know whats up ?
     
  2. Bikeguy Joe

    Bikeguy Joe Godfather of Motorized Bicycles

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    11,529
    Likes Received:
    1
    Yes, Loosen the clutch cable end and push the arm over a bit more then re-tighten. Or- turn your cable adjuster out at the lever to take up some slack in the cable.
     
  3. Ghost0

    Ghost0 New Member

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    764
    Likes Received:
    0
    It sounds like your clutch is not completely disengaging when you pull the clutch lever. Try tightening up the cable on the engine side. In other words remove any slack there is in the cable. Then you should be able to pull the clutch lever and have it completely disengage and it will no longer die or try to move forward.
     
  4. kutsuda

    kutsuda New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    thanks alot guys after tinkering around a bit i finally got it running right had to make clutch lever really tight and adjust cable i also had to increase idle a little now its running good
     

Share This Page