Hello from the Big Easy

Discussion in 'Introduce Yourself' started by supasamurai, Apr 3, 2009.

  1. supasamurai

    supasamurai New Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi there, I just put my kit together the night before last and have ridden about 2 hours already! I got my git from boygofast and everything seemed to work just fine, although there are some hiccups. When I'm coming to a stop, I pull in the clutch and while the engine seems to slow down a bit, it doesn't return to idle, it just kind of races like that till I let go of the clutch again. I've been using the kill button when I get close to a stop sign to keep it from racing. Any ideas? Also, I'm getting air bubbles in my gas line. Whats up with that?

    On another note, the day I put my wheels to the road for the first time, I see another one parked out on the street! Getting rained on, no less! Does the rain hurt these things?
     
  2. wheelbender6

    wheelbender6 Active Member

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    3,825
    Likes Received:
    12
    Welcome to the forum.
    High idle can be an air leak on the intake side or a throttle cable binding. Search the forum about those things. Somebody here has solved the same problem.
    Air bubbles in the gas line is a leak of some sort. Try to clamp the ends of the flexible fuel line onto the fittings.
    Good luck.
     
  3. Dave31

    Dave31 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 1, 2008
    Messages:
    11,207
    Likes Received:
    17
    Welcome to the forum
     
  4. supasamurai

    supasamurai New Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Apparently I hadn't been setting my petcock to open fully. Still haven't gotten the carb to calm down. It's just racing when I let go of the clutch.
     
  5. Goat Herder

    Goat Herder Gutter Rider

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    6,251
    Likes Received:
    3
    Welcome to the forum lots of great advice , Ideas here! Make sure you don't have a air leak if its the china two strock it will hurt it not enough oil. Check your gasket at the in tack manifold?
     
    #5 Goat Herder, Apr 7, 2009
    Last edited: Apr 7, 2009
  6. supasamurai

    supasamurai New Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I got it! I had like 3/32's of the end of my throttle cable not fully inserted in the carb. Woops! My cable goes through a hole in my frame so things get a bit tight there.

    Thanks for the help guys!
     

Share This Page