a new sound

Discussion in 'Motorized Bicycle General Discussion' started by the willi, Sep 17, 2009.

  1. the willi

    the willi New Member

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    i have had this kit now for about 3 to 4 weeks its been running just up untill now its making a loud sound from the engine! i have 135 miles on it it should be broken in! i have been using 16 to 1 ratio and it started making a LOUD sound i thought it might be the clutch but the clutch is working fine! so anyone have any thought it would be great help for me thanks THe Willi:-||
     
  2. Pablo

    Pablo Master Bike Builder & Forum Sponsor

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    3,658
    Likes Received:
    5
    Please explain this sound. Does it follow engine RPM? High pitched? Clanking?
     
  3. wes

    wes New Member

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    16:1 is a lot of oil, I break mine in at 22:1 with full synthetic and it takes about 300 miles for a full break in, besides this check everything on the bike, rims, chain,
     
  4. the willi

    the willi New Member

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Yes Pablo, it is coming from the clutch cover! thanks. I am using some cardboard to silence the sound and it seems tobe working! thanks to tdove and a couple of other people! i"ve got it under control now! SO again Thanks to Everyone here At this Site, Later The Willi
     

Share This Page