Motorized Bicycle Engine Kit Forum  


Go Back   Motorized Bicycle Engine Kit Forum > Motorized Bicycle > Motorized Bicycle General Discussion

Motorized Bicycle General Discussion All topics regarding bicycles with engines.

Thread Tools Display Modes
Old 03-24-2009, 11:07 AM
58corvette 58corvette is offline
Motorized Bicycle Newbie
Join Date: Mar 2009
Location: coquitlam, bc, canada
Posts: 2
Default Spark Problems

Had the 80 cc motor running for a few days. Put it up n the garage yesterday, everything working fine and today it will not start. Checked for spark and there is none. (Plug plugged into plug wire and placed on top of head for grounding). Check plug wire looks okay. Voltmeter over Magneto wires and it looks like it is sending a signal. What else should I look for? Are the CDI ignition prone to failure? Any test I can do on the CDI to verify it is bad?
Any info may be useful. Thanks
Reply With Quote
Old 03-24-2009, 02:19 PM
Bikeguy Joe Bikeguy Joe is offline
Godfather of Motorized Bicycles
Join Date: Jan 2008
Location: up north now
Posts: 11,531
Default Re: Spark Problems

Disconnect the kill switch and try it again.
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.