Motorized Bicycle Engine Kit Forum  


Go Back   Motorized Bicycle Engine Kit Forum > Motorized Bicycle > Motorized Bicycle General Discussion

Motorized Bicycle General Discussion All topics regarding bicycles with engines.

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2009, 11:52 PM
Ravenshurst Ravenshurst is offline
Motorized Bicycle Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: Tucson
Posts: 52
Default update

I mounted the engine today. I have an aluminum frame w/ oversized tube, so...I got a 2.25" muffler clamp, drilled two extra holes in the bracket to mount to the engine, & replaced the studs w/ stainless bolts. I cut two notches in the bracket so the bolts would tighten down square. I had to cut the threads short on the u-bolt (REALLY short on the magneto side), slipped a peice of fuel line over the u-bolt, & stuffed another pc. of fuel line inside the channel of the bracket. I used the factory rear mount. That engine is ON THERE! Feels extremely solid. Tomorrow I will take the engine off & remount everything with locktite & double nuts. I need to make my sprocket fit, cut hte rear fender, get a dual brake lever & lights, & I think I will be on the road.

end update

Ride Safe!


Last edited by Ravenshurst; 03-09-2009 at 11:53 PM. Reason: spelling
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -5. The time now is 03:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.