Motorized Bicycle Engine Kit Forum  


Go Back   Motorized Bicycle Engine Kit Forum > Motorized Bicycle > Motorized Bicycle General Discussion

Motorized Bicycle General Discussion All topics regarding bicycles with engines.

Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2008, 07:08 PM
aj356 aj356 is offline
Motorized Bicycle Newbie
Join Date: Oct 2008
Location: El Paso
Posts: 6
Default Re: Woohoo! Just went Over 500 Miles

Thanks for the info did you do any of the recommended upgrades before installing that are mentioned here for example the spark plug and gaskets? It seems you have a good setup and I am wondering if you should do these upgrades before installing.
Reply With Quote
Old 10-13-2008, 07:45 PM
Motoschwinn's Avatar
Motoschwinn Motoschwinn is offline
Motorized Bicycle Elite Member
Join Date: Jun 2008
Location: Independence MO
Posts: 434
Default Re: Woohoo! Just went Over 500 Miles

Originally Posted by MrLarkins View Post
i got my kit from but wouldn't recommend them...i've have problems and they haven't really been quick to help or even willing on a few occasions.
my recommendation is patience...and ask for help here.
One thing to keep in mind Mr. Larkins, is that Kings motors seem to long lived. I have almost 3300 miles on mine and still running strong. Personally I think it's because it's a bushing style motor. It's all in the break-in. While they maybe lacking in customer service, I think they have a connection to slightly better motors.

Kings will address problems, in their own time.

Kings 70cc 3200+ miles. Now on a Schwinn Point Beach NOW in mothballs..
Reply With Quote
Old 10-13-2008, 08:05 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
HS Math Teacher
Join Date: Jun 2008
Location: Arkansas
Posts: 487
Default Re: Woohoo! Just went Over 500 Miles

i recommend new mounting bolts, an NKG spark plug, and new plug cap. and maybe a better inline fuel filter, the one from is good

as for kings goes, I sent 4 complaints...2 were replied to, both were going to be replaced, yet only one was, but i had to wait 2 1/2 weeks for the part

when i first received the package the cap was broke, i waited 2 1/2 weeks for the replacement.

next the clutch case broke, they said they send a replacement, but never did...i get asking for 2 weeks, almost every day, leaving messages, emails etc...i never got that replaced. i ended up using jbweld.

the last two problems kings never even returned my phone calls or emails. stopped cold turkey. i followed all the break in procedures. my opinion is their service sucks. but i'm just one person.
Reply With Quote
Old 10-14-2008, 04:16 AM
Goat Herder's Avatar
Goat Herder Goat Herder is offline
Gutter Rider
Join Date: Apr 2008
Location: N.M.
Posts: 6,251
Default Re: Woohoo! Just went Over 500 Miles

Sorry to here that this has been a great motor. Say motoschwinn did you shave the piston skirt on yours, know some of these jugs have the carbs mounted lower clearing the skirt.It sure made a diff on mine?I think all these ch are fine, I am leaning tward the bushed right now
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.