Motorized Bicycle Engine Kit Forum  


Go Back   Motorized Bicycle Engine Kit Forum > Motorized Bicycle Welcome Forum > Introduce Yourself

Introduce Yourself Meet & greet your fellow motorized bicyclists, make introductions and even find others in your area.

Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2008, 04:42 PM
fledge3 fledge3 is offline
Motorized Bicycle Newbie
Join Date: May 2008
Posts: 1
Default 20 seconds runnin time.

got the 50 cc motor an accessories in . Checked an had spark. The motor started up pretty quick an ran for 20 secs an quit. Kept trying again. No success. Checked an had no spark. Sooooo, How do I check the cdi? The impuls coil in the motor has resistance. Cant get any resistance on the cdi. Did I do something to break it.? It never got warm even. Help. Fledge3
Reply With Quote
Old 06-16-2008, 05:07 PM
misteright1_99's Avatar
misteright1_99 misteright1_99 is offline
Motorized Bicycle Elite Member
Join Date: Mar 2008
Location: Treasure Coast, Florida
Posts: 716
Default Re: 20 seconds runnin time.

Check the connections from the engine to the cdi. Pretty crappy connectors. I cut mine off and soldered the wires together, check where the spark plug wire screws into CDI and into plug cap, iside cap is also screw that might be loose, mine was. Best bet get a new plug, plug wire and cap at auto parts store. Also if you hooked up your kill switch disconnect it till you firgure eveything out
Reply With Quote
Old 06-17-2008, 12:13 AM
Dave31's Avatar
Dave31 Dave31 is offline
Super Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: Old Pueblo,Arizona
Posts: 11,118
Default Re: 20 seconds runnin time.

Welcome to the forum

Hope this is some help
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.