Motorized Bicycle Engine Kit Forum  

Sponsors



Go Back   Motorized Bicycle Engine Kit Forum > Bicycle Motor > Norm's 2 stroke repair center

Norm's 2 stroke repair center Having problems with your 2 stroke engine? Just ask Norm, he loves to tinker and troubleshoot engines

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-29-2016, 11:22 AM
inspectorcritic inspectorcritic is offline
Motorized Bicycle Newbie
 
Join Date: Sep 2015
Location: Co Sprinhs
Posts: 11
Default Need Solution

I got a ported GT-80 66cc 4.5 HP motor I took a long trip 230 miles did ok dispite shake down repairs along the way last 30 miles power loss problems first I notice my dynamo wire fell off wrap around exhaust melted must of shorten out then the continue power loss prior I had a oil seeping out of the head I used a fabric gasket in place of the thin metal, thought it as the CDI why it was not fireing bought and tried 3 so far ohms ranging on one 6.5 ohms another 17.1 ohms the other I don't know next I have tried 3 magnetos most are in the 304 ohms to 308 ohms none work tried 3 spark plugs Z4C and a NGK 6HS-R still no spark. on 1 magneto I put a volt meter too choatic unstable readings from 5 to 11 volts the engine putters won't pop and run pulling the plugs out there wet with gas so I got gas getting in air don't know I got a CNC carburator prior soak the air filter in gas to get the dirt out. Compression does not feel like it use to feels weaker.Tell me Norm how do I get the damn thing to run?

Last edited by inspectorcritic; 11-29-2016 at 11:27 AM. Reason: ****y slava
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2016, 07:57 AM
Agreen's Avatar
Agreen Agreen is offline
Motorized Bicycle Elite Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Southeastern GA
Posts: 776
Default Re: Need Solution

The magneto produces an AC voltage, not DC. It may read some erratic DC if you try. If it's producing voltage (while pedaling), look elsewhere.

I'd say pull the head off and take a look. See if the cylinder looks good in there or if there's any scoring.

Also, piston ported 2 strokes have an issue when the ignition system goes. The carb still does its job and sprays fuel in the crank case. So if it's full of fuel, it could still be flooded if the spark is in fact working.
__________________
Never stop wrenching
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2016, 07:17 PM
inspectorcritic inspectorcritic is offline
Motorized Bicycle Newbie
 
Join Date: Sep 2015
Location: Co Sprinhs
Posts: 11
Default Re: Need Solution

Thanks didn't know it was AC so how many volts how many amps or mili amps? I pulled the head off the top of the piston is black carbon sidewalls smoth clean but notice the piston was put in reverse wonder if it was the Gasbike company to pay me back get me down the road a thousand miles before it self destructs tried to get credit for 7 months argued, the kiss button ring slit rides over the exhaust port screwing up the intake extake maybe finally causing death. I only put one ring on some midus man came over when I was w orking in public offer to damage my bike used screwdriver broke a ring. The thing seep oil out a small engine mechanic said put 2 gaskets on it crank it down I wonder if that change the compression to where it won't ignite the fuel what do you think? Today I'm going to mount all 3 CDIs on my bike try each one at a time and take a couple magnetos along swap them then if all fails wire up all3 CDIs parllel to see if I can get it to run, what do you think of possible problems?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2016, 09:45 PM
Agreen's Avatar
Agreen Agreen is offline
Motorized Bicycle Elite Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Southeastern GA
Posts: 776
Default Re: Need Solution

Are you not getting spark? Have you tried a spark tester?

Don't wire 3 CDI boxes in parallel. It simply won't work.

As a side note, is your message translated from another language? It's hard to understand.
__________________
Never stop wrenching
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2016, 04:46 PM
inspectorcritic inspectorcritic is offline
Motorized Bicycle Newbie
 
Join Date: Sep 2015
Location: Co Sprinhs
Posts: 11
Default Re: Need Solution

Don't have a factory one just take it out and short it sometimes got spark other times I don't wonder if it would be possible to take off the muffler look inside spin the wheel to see if I have spark inside the head.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2016, 07:48 PM
Venice Motor Bikes's Avatar
Venice Motor Bikes Venice Motor Bikes is offline
Custom Builder / Dealer/Los Angeles
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA.
Posts: 6,116
Default Re: Need Solution

Here's a easy way to check for spark... remove the spark plug, then plug the wire back onto it & touch the threads of the plug to engine (to ground it) & then spin the rear wheel (to spin the engine)... You should see a spark jumping the gap of the plug.
__________________
For motorized bicycle sales, service & engine kits in Los Angeles, please visit us at- www.VeniceMotorBikes.com

Follow VMB on facebook>>> facebook.com/VeniceMotorBikes

Follow VMB on Instagram>>> instagram.com/venicemotorbikes
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2016, 02:39 PM
inspectorcritic inspectorcritic is offline
Motorized Bicycle Newbie
 
Join Date: Sep 2015
Location: Co Sprinhs
Posts: 11
Default Re: Need Solution

I got spark and I got gas but I aint got ignition now what?
Reply With Quote
Reply

Tags
gt_80, won'tstart, wont run

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.


Sponsors

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
MotorBicycling.com