Thread: Please Help
View Single Post
Old 05-02-2014, 10:55 AM
vsaxena vsaxena is offline
Motorized Bicycle Newbie
Join Date: May 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 5
Default Please Help


So I bought an 80cc motorized bicycle from a guy off Craigslist about 1.5 months ago. I bought it with no idea of what I was about to get. I am about as ignorant of mechanics as anybody can be. I have been learning throughout the process, but there are some serious issues that I need resolved. Any help you could provide would be greatly appreciated.


First of all, the gentleman told me to use 1/4 to 1/2 an ounce every time I fill the 1/2 a gallon tank. Um... I have been doing as he told me, but I finally took the time to read the manual, and it says to use 50 ml per 1 litre, right?

There are 3.78 litres in a gallon, right?

So that means 50 * 3.78 (189) mL per gallon, right?

That comes out to about 6.4 fluid ounces or gallon, or 3.2 fluid ounces per fill.



The muffler continually comes off. AHHH. It's a relatively cheap and simple $29.99 muffler. I've tried everything. Different bolts. Clamping it in place. Nothing works. I just set out after the latest try. It sounded beautiful. Few vibrations. I had NICE SPEEDS without feeling fear. Then BOOM all of a sudden it got super loud and started vibrating again.

The guy recommended I buy an advanced flexible muffler for like $80. But before I make the investment, I need to make sure it'll fix the problem! I mean I see other 80cc bikes on YouTube running just fine . . .


Last but not least, I still cannot get this down right. So I usually ride without a muffler (I don't ride often) obviously. I don't like going too damn fast. I'm a scaredy-cat, okay?

It starts sputtering when I'm going slower. So I speed up because if I try to hold down the clutch, it almost always revs up. The clutch just makes me very uncomfortable.

Now earlier today when I was riding with the MUFFLER (when it was nice), I could NOT HEAR any sputtering, but I was going at slow speeds for a bit and then fast, you know. Is it possible that it was sputtering and I just couldn't hear it? Is it maybe THAT that caused the muffler to blow?


ANY HELP would really, really be appreciated.


Last edited by 2door; 05-02-2014 at 12:11 PM.
Reply With Quote